Mitä saa sanoa julkisesti lehdessä tai televisiossa? Mitä mieltä pitää olla maahanmuuttaja kriittisistä kommenteista? Mikä on maahanmuuttaja kriittisyyden ja rasismin ero? Mitä voi sanoa ääneen mielipiteestään homoihin ja lesboihin? Näitä aiheita on aika lailla vatvottu erinäisillä keskustelupalstoilla, joten otanpa itsekin kantaa äärimmäisen herkkiä aiheita täynnä olevaan keskusteluun.

 Vaikka luullakseni olenkin suomalaisen mittapuun mukaan kaikin puolin aikas suvaitsevainen pojan koltiainen. Olen kuitenkin sitä mieltä että jokaisella ihmisellä on oikeus mielipiteeseensä, vaikka se mielipide olisikin homo, lesbo ja maahanmuuttaja vastainen. Itse olen aina ajatellut niin että antaa kaikkien kukkien kukkia vaan, sillä enhän mikään ruusu itsekään ole.  Minulla ei siis ole varaa arvostella muita ihmisiä heidän ulkoisen olemuksensa tai seksuaalisen suuntautumisensa takia. Mutta mitä hyötyä on kenellekään siitä jos erimieltä olevien mielipiteet ja sanomiset kokonaan kielletään? Eikö juuri se että maailmassa on ihmisiä jotka ovat asioista erimieltä tasapainota koko systeemin ja saa ihmiset ajattelemaan asioita myös toisten kantilta ja näin löydetään jonkinlainen kultainen keskitie asioihin.

Minusta on ollut lähes huvittavaa huomata kuinka joistain ihmisistä on tullut niin herkkänahkaisia, että jokainen pienikin arvostelu saa heidät vetämään herneen niin syvälle nenäänsä, että valkeakoskelainen keskiverto terveyskeskus lääkäri ei omin voimin ilman asiantuntevaa virka apua saa sitä hernettä sieltä herkästä nokasta kairattua. Tosi asia on  että olit sitten hetero tai homoseksuaali, tumma tai vaaleaihoinen elämässä yksi asia on varma,  se että arvostelua niskaasi tulee satamaan teit mitä tahansa.

 Mikä sitten on rasismin ja maahanmuuttokriittisyyden ero?  Asia on minusta varsin yksinkertainen. Maahanmuuttokriittisyys on poliittinen kanta jonka pystyt kysyttäessä perustelemaan järkevästi, eikä se henkilökohtaisesti loukkaa ketään eikä perustu ihmisen fyysisiin piirteisiin. Rasismi taas on yleistämistä ulkonäön perusteella, erilaisuuden vihaamista ja yleensä täys reppanoitten puuhaa ilman sen parempia järkeviä perusteita. Yhteenvetona, olkoon jokainen mitä mieltä haluaa, kunhan pystyy mielipiteensä perustelemaan ja kaikkea ei tarvitse ottaa henkilökohtaisesti. Jos olet jotain mieltä asioista seiso niiden takana mikäli koet ne oikeasti tärkeiksi.

 Niin kuin Maukka Perusjätkä jo aikoinaan moottorisaha päristen kailotti menemään “Aatteet on mun vaatteet!”