Äiti on ihminen jonka sydämen pitää olla toisinaan teräksen kova ja toisinaan taas lempeä ja pehmeä kuin vaahtokarkki. Ennen kaikkea äidin sydämen pitää kestää paljon huolta ja murhetta. Ensin äidin täytyy saattaa lapsi maailmaan, mikä on uskoakseni melko kivulias suoritus. Sitten äidillä on edessä aika jolloin pieni ihmisen alku tarvitsee häntä kellon ympäri, huutaa ja itkee eikä äidille juuri jää aikaa itselleen. Mutta eiväthän äidit välitä vaikka oma aika onkin kortilla, heillähän on nyt jotain tärkeämpää.  Lapsi kasvaa ja samaan tahtiin kasvaa äidin huoli. Enää äiti ei aina voi tietää missä lapsi viipottaa. Enää se ei ole koko ajan äidin sylissä tai edes näköpiirissä vaan tekee jo omia asioitaan ja alkaa rakentaa omaa elämäänsä. Äidin täytyy selvitä uhmaiästä ja murrosiästä. Täytyy jaksaa vaikka lapsi jonka hän itse on kasvattanut haukkuu häntä lehmäksi ja haistattelee päin naamaa, mutta äitihän jaksaa koska hän tietää sydämessään ettei tuo uhmakas tötterötukkainen teini oikeasti tarkoita mitä sanoo. Joskus kuitenkin äidin pahimmat pelot ja painajaiset käyvät toteen ja olennolle joka on hänelle maailman tärkein sattuu jotain pahaa.  Jos olet joskus nähnyt äidin joka on juuri menettänyt lapsensa tiedät kuinka synkkä se näky on. Luulen että maailmassa ei ole niin kirkasta valoa että se poistaisi sitä suunnatonta epätoivoa pois äidin kasvoilta joka juuri lapsensa on menettänyt.

Kun veljeni kuoli näin äitini surulliset kasvot. Äiti ei varmasti koskaan unohda tuota tapahtumaa, eikä pidäkään. Nyt kun äidistänikin on vihdoin tullut myös isoäiti uskon kuitenkin nähneeni hänenkin kasvoillaan uudenlaista toiveikkuutta ja pilkettä silmässä. Ihmisellä on yleensä elämänsä aikana jos jonkinlaisia ihmis- suhteita. Voi olla todella hyviä ystäviä tai voit olla rakastunut toiseen ihmiseen sydänjuuria myöten ,olen kuitenkin melko varma että mikään suhde ei ole yhtä luja ja tärkeä kuin suhde äidin ja lapsen välillä.

Äiti ei tarkoita välttämättä kaikille ihmistä joka hänet on synnyttänyt. Äiti on ihminen joka on kasvattanut, rakastanut, toivonut ja aina kaikesta huolimatta uskonut sinuun. Oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille,  erityisesti niille kahdelle äidille jotka tekevät minun elämästäni vähän parempaa ja kaikesta huolimatta aina jaksavat ja uskovat.